Kunstkring Hoeilaart

 
 

Home

Historiek

Jacques Vanderlinden

Jos Daemen

Claudine Rousseau

Sonia Delhaye

Roger Brenart

Eliane De Brabanter

Willy Ophalvens

Stone De Feyter

 

 

Roger Brenart

 

Roger Brenart is een man die in de druivenstreek en ver daarbuiten bekend staat als veelzijdig artiest. Hij is inderdaad actief in alle sectoren waar creativiteit en handigheid een rol spelen: hij beoefent zowel gastronomie als grafische kunsten op hoog niveau.

 

Deze huidige voorzitter van Kunstkring Hoeilaart is een geboren en getogen Hoeilander, die reeds van jongsaf interesse toonde voor al wat met tekenkunst te maken had

 

Zijn eerste werkjes dateren al van het expojaar 1958.Van 1960 tot 1962 gaf hij tekenles aan de lagere humaniora van het Sint-Martinuscollege te Overijse.

Hij maakt sinds 1980 deel uit van Kunstkring Hoeilaart. Nu hij op pensioen is kan hij zich nog grondiger bezighouden met de edele kunst.

 

Hij maakt zowel gekleurde pentekeningen op papier als pasteltekeningen met fluweelzachte tinten.In zijn schilderijen slaagt hij er telkens weer in om een palet met schitterende picturale weelde te hanteren.

 

Met al deze techniciteit slaagt deze levensgenieter erin om de natuur in al haar schoonheid te grijpen en vast te leggen.Hij is voortdurend op zoek naar middelen om zijn innerlijke kijk op de dingen uit het dagelijkse leven vast te leggen en om anderen te laten delen in zijn ongebreideld optimisme.

 

Deze zeer extroverte, all-round kunstenaar nam reeds deel aan verschillende tentoonstellingen te Hoeilaart, pleegde privé-tentoonstellingen in het museum van Humbeek-Piron te Leuven, in Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, in de Bosuil te Jezus-Eik en in Oudergem.

Hij werd genomineerd bij de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap.