Kunstkring Hoeilaart

 
 

Home

Historiek

Jacques Vanderlinden

Jos Daemen

Claudine Rousseau

Sonia Delhaye

Roger Brenart

Eliane De Brabanter

Willy Ophalvens

Stone De Feyter

 

 

Willy Ophalvens

 

Willy Ophalvens is een rasechte Hoeilander : hij groeide er op en woont er nog steeds. 

Na zijn middelbare studies trekt hij naar het Hoger Instituut Sint-Lucas, waar hij de richting Grafiek en Sierkunsten volgt.  Hij beëindigt zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Brussel.

Zijn beroepsloopbaan speelt zich af bij PUBLIART, het publiciteitsagentschap van de jeugdbladen Kuifje/Tintin en Ons Volkske/Junior.  Hij werkt daar eerst als publiciteitstekenaar en vervolgens werkt hij mee aan diverse jeugdbladen als studiochef.  Nadien werkt hij als studiochef bij “Het Rijk der Vrouw” waar hij onder andere instaat voor de creatie van de wekelijkse covers. 

Na zijn loopbaan als tekenaar begint hij zich toe te leggen op de aquarelkunst.  Aanvankelijk schildert hij voornamelijk landschappen waarin nog duidelijk zijn vorming als tekenaar tot uiting komt.  Stilaan evolueert hij naar een meer losse stijl, daarbij gebruik makend van een rijk kleurenpalet.

 

“Ik schilder alle onderwerpen in aquarel : mensen, portretten, dieren en landschappen.  Ook abstractie boeit mij wel.  Mijn stijl is realistisch met brede penseelstreken en een vleugje ‘flou’,van pastelkleuren naar sterke tinten.   Aquarel is mijn passie en mijn leven.

 

Tentoonstellingen :

-         Jaarlijkse tentoonstellingen : Druivenfestivals te Hoeilaart

-         2008 – 2009 – 2010 : Eeuwfeestpaleizen op de Heyzel : deelname aan de nationale aquareltentoonstelling in het kader van “Zenith”.

-         2011 : Gastkunstenaar bij RAM

       Internationale tentoonstelling in Meise.

-         2016 : Kunsttentoonstelling in Hasselt.

-         3 tentoonstellingen in Den Blank in Overijse

-         Tentoonstellingen in De Bosuil te Jezus-Eik

-         2015 : Tentoonstelling bij Atheas in Tienen.

 

Behaalde prijzen :

-         2008 – 2009 : telkens de eerste prijs op de nationale tentoonstelling “Zenith” te Brussel, met onder andere “De Gouden Handjes”.

-         2011 : Prijs Fedos-Kunstplatform West-Vlaanderen op de nationale tentoonstelling   “Zenith”

-         2013 : Prijs Fedos-West-Vlaanderen