Koninklijke Kunstkring Hoeilaart

 
 
 

Home

Historiek

Jacques Vanderlinden

Jos Daemen

Claudine Rousseau

Sonia Delhaye

Stone De Feyter

Els Daemen

Annie Guns

 

 

 

 

 

 

 

 

Els Daemen

 

Geboren in 1972 en opgroeiend in Hoeilaart was Els op kinderleeftijd steeds bezig met knutselwerkjes. Was het niet met papier en lijm, dan tekende en stikte ze barbiekleedjes. Maar steeds opnieuw nam ze het potlood in handen en tekende ze, schilderde ze. Ze had ook goede voorbeelden. Overgrootvader Victor Goossens was pentekenaar, Grootvader Leo Daemen was naast beroepsschilder ook een geschoold olieverfschilder. Vader Jos Daemen is pentekenaar. Nonkel en tante Eliane De Brabanter en Roger Brenart zijn ook beiden schilders/tekenaars in de Kunstkring,… Els schreef op tienerleeftijd ook gedichten en verhalen en won een eerste prijs bij een verhalenwedstrijd van het Davidsfonds. Iedereen die Els kent weet dat het haar aan fantasie zeker niet zal ontbreken! 

Haar eerste kunstwerken situeren zich in haar jeugd, maar de zorg voor man en zoon gecombineerd met het werk zorgde dat er geen tijd meer was.

In 2017 werd echter Fybromyalgie vastgesteld en moest ze op doktersbevel ontspanning zoeken, hierdoor nam ze heel gemotiveerd het penseel terug in de hand.  Ze nam deel aan de talentenjacht van de Kunstkring in 2019 waarna ze werd uitgenodigd om lid te worden.

Els houdt van verandering en is van alle markten een beetje thuis. Ze maakt met volle interesse zowel landschapschilderijen, moderne werken, potlood- en pentekeningen, mixed art,… dikwijls zelfs met een zweem van een sprookje als resultaat.

 Gezien haar voltijdse job als zaakvoerder van Transport Poot & Zoon kan ze haar nog niet ten volle bezighouden met haar passie, maar ondanks het gebrek aan tijd maakt ze nu reeds mooie werken en ze zal zeker nog groeien.

 Els heeft nooit een kunstopleiding genoten en schildert puur op gevoel, instinctief, ongedwongen… zoals haar innerlijke kind het wenst.